Kärlek


Spa maskrosen

I tisdags firade jag och min underbara Preethi våran dag på hotell Södra berget.
Vi besökte Spa maskrosen ( www.spamaskrosen.com ) som ligger fantastiskt till med en strålande utsikt över Sundsvalls stad. Det var så härligt att  riktigt få slappna av i våra kroppar då vi bastade i ångbastu, bubblade i bubbelbadet, utförde japansk tvagning, kände på yin och yang effekten då vi först doppade oss i den 15 gradiga kalla poolen och sedan steg ner i den 40 gradiga varma poolen. Sen badade vi också i utomhuspoolen med en vacker stjärnhimmel ovanför oss. Vi avslutade med varsin behandling som vi var väl unnade. Jag fick en ansiktbehandling med ryggmassage och Preethi gjorde en helkroppsmassage.
Vi bodde i en fin och härlig svit med panoramafönster och oförglömlig utsikt mot staden och havet. Sen åt vi en trerätters middag på restaurang 108 grader: jägarlax med ädelosttsatsiki, fläskfile´ med potatisgratäng och chokladterrine till dessert. Gott som bara den!
På onsdagen vaknade vi utvilade och glada till en härlig frukostbuffe´ och ännu ett besök i spaanläggningen. Härligt! :0)

Älskar dig Preethi, mer än vad jag med  några ord någonsin kan beskriva. Tack för att du färgsätter min vardag och förgyller mitt liv. Du är underbarast!!



Övrigt...Festen som club alexis ( www.clubalexis.webb.se ) hade på Twain i Östersund blev en riktig hit!! Synd för er som missade den. Men det kommer fler chanser kan jag lova!

//Lie

Östersund

I helgen har vi vart "hemma" i Östersund och haft jätte trevligt tillsammans med mina svärföräldrar :0), Anki och Thore, samt R och K. Vi har varit ute och promenerat i det fina vädret, besökt en pysselmässa där P från Grimnäs ställde ut från sin butik "Rubber room" och letat fynd i pingstkyrkans "loppis".

Bäst av allt var nog den helt suveräna maten som Anki och Preethi trollade iordning. För nog är det magi allt, att få till sån fantastiskt god mat!
På lördagen käkade vi först tre små tapas till förätt: fäboknäcke med kräftröra, lax och potatisbakelse toppad med rom och baconinlindade dadlar. Till huvudrätt blev det rostade rotsaker, ungnstekt renstek och svartvinbärssky.
Desserten bestod av inkokta nektariner med whiskeygrädde. Mmmmmmm Mums fillibabba!! :0P

Senare på kvällen gick vi till Åsa för att partaja medans resten av gänget besökte bluesfestivalen, som verkar vara en riktig hit! Kanske vi också ska gå nästa år och lyssna på härlig livemusik? Får se...
Vi hade ialla fall väldigt trevligt hemma hos Åsa. Passade även på att gratta Daniel i efterskott då han och Cat kom dit. De har varit i Thailand en månad så det var spännande att få lyssna på hur deras resa hade varit. Nån gång i framtiden ska vi också fara dit. Det ser jag verkligen fram emot efter alla underbara historier man hört från vänner och bekanta som besökt detta land.
Resa är bland det underbaraste som finns! Att uppleva total frihet, leva i nuet, träffa intressanta människor, möta andra kulturer och upptäcka nya platser. Saker man aldrig kan få riktigt nog utav.

Efter förfest hos Åsa blev det utgång. Först en öl och lite skitsnack på Bishop arms sen "svängde vi våra lurviga" på Plaza. Det sistnämde verkar vara ett populärt och välbesökt ställe så det kan jag rekomendera.
På tal om utgång så ska bar/restaurang Twain i samarbete med RFSL Östersund ( www.rfsl.se/ostersund/ ) ha fest nu på onsdag, så kom gärna dit och gör kvällen ännu roligare!

Nu ska jag mysa ner mig i soffan tillsammans med min älskade sambo och titta lite på tv.
Underbara, fantastiska vardag....


Lastbilschaufför och servitris

I onsdags följde jag med min pappa på ett av hans arbetsskift. Fick åka med i hans lastbil och leverera varor på affärer mellan Sundsvall och Ånge. Dagen började tidigt, 06.00 och slutade runt 15.00. Synd jag inte har lastbilskörkort för jag tyckte det var himla roligt.
Sen på eftermiddagen var jag och provjobbade på Olearys bowlingen. Serverade ett antal "Boston celtic bbq burgers" och "mini back ribs" mm. Kvällen flöt på toppenbra och personalen verkade nöjda eftersom de vill att jag ska jobba mer.

I torsdags skulle vi hälsa på Hanane å ta en fika. Var ju nyfikna på att höra hur hon hade haft det hemma i Marocko. Satin, Rita, Ouaffa och lilla Laura kom också dit. Kvällen slutade med en liten fest eftersom vi firade Hananes och Leilas förlovning i Marocko :0) Grattis!!

Igår var jag hos tandläkaren och lagade min trasiga tand. Tyvärr hittade hon ännu ett litet hål så jag måste tillbaka redan nästa månad å fixa till det. Värsta nyheten var dock att min ena visdomstand växer helt på tok så jag har fått en remiss till sjukhuset för att operera bort den. Hoppades att det skulle kosta som ett vanligt läkarbesök men tandläkaren förvarnade mig att det skulle bli en dyr historia. Fick räkna med runt 2500 kronor ungefär!! För en enda tand!! De är ju inte riktigt klokt egentligen, men jag har ju inte direkt nåt alternativ. De är väl bara att ta den smällen och se glad ut. Håller tummarna på att jag får nåt lugnande på köpet för det är min värsta mardröm att dra ut en tand.

Igår kväll var min vän Ouaffa här hos mig och vi hade en super mysig spa kväll. Hon läser just nu till hudterapet så hon fick öva på mitt ansikte. Inte dumt att få en ansiktsbehandling på hemmaplan :0) Riktigt duktig var hon också. Kändes definitivt inte som en nybörjare. Vi drack cava med jordgubbar, delade på en pizza och tittade på roliga klipp på youtube. En riktig tjejkväll helt enkelt!

Idag har jag fått ett mycket glädjande besked att jag är utvald av 98 sökande att få komma på intervju till utbildningen som hälsovägledare. Hoppas hoppas hoppas!! Tänk, kanske en dröm som slår in nu?

Egentligen skulle vi ha åkt till Östersund idag men Preethi åkte på att jobba så vi åker sent ikväll istället. Då hinner jag även med att kolla in mina småkusiner då de ska lira med sitt rockband på Domsaga. De är såå duktiga och jag är väldigt stolt. Besök deras hemsida: ( www.freewebs.com/the-viktorys/ ) och kom gärna förbi på Domsaga ikväll så ska ni få se på riktig Rock n´ roll!!

//Lie

Tjejkväll/spa med Ouaffa


Sundsvalls flyg

Idag har jag varit på arbetsintervju hos Sundsvalls flyg på Midlanda. Riktigt spännande var det...(magen har pirrat hela natten).
Vi var 15 tjejer som fick delta. Först var det lite information om företaget och om jobbet som flyg och mark värdinna.
Låter som ett häftigt och roligt jobb, men också stressigt. Tror det skulle passa mig riktigt bra iaf. Men vi får väl se hur det går.
Det kändes som det gick bra för mig på den personliga intervjun.
Vi fick även genomföra ett test då vi skulle försöka samarbeta samtidigt som en psykolog satt och studerade oss och som dem sedan ska göra nån slags bedömning av.
Sen fick vi göra en tur inne i flygplanet. Det var kul att få sitta fram i cockpiten och se alla knappar och spakar :0)
Det är bara en som ska få tjänsten, och innom en vecka skulle vi få svar. Sen skulle även psykologen kontakta oss personligen för att ge oss hans bedömning...haha! :0P

Nu är jag hemma och känner mig så rastlös så det är inte riktigt klokt!
Ahh, Ge mig ett jobb...NU! Snälla...  

innan arbetsintervju


Söndagsäventyr


Söndags äventyr och världens skitigaste jobb

Igår var jag och älsklingen ute på äventyr. Vi har surrat hela sommaren om att vi vill prova att göra det och nu har vi gjort det. Vi vandrade hemifrån oss till Matfors. En sträcka på 2,4 mil! Det tog oss 5 timmar att gå och då gick vi i lugnt tempo. Vi hade tur att vädret höll sig fint hela dagen. Stannade och fikade och fotograferade en hel del eftersom vi fick se fantastiska vyer. Passade på att besöka Affe i minneslunden då vi kom till Tuna kyrka. Det var så fint nu då de planterat massvis med lilafärgad ljung där.
Slutdestination hemma hos pappa och Susanne. Fundersama blev dem då vi kom förbi utan att ha ringt före och med rosiga kinder och ryggsäck. De tyckte vi var galna men bjöd oss på super god middag, köttfärslimpa med ny plockade kantareller och potatis. Mums! Sen var pappa snäll och skjutsade hem oss för 5 timmars till gående lockade inte särskilt mycket, haha!

Idag är jag öm under fötterna vill jag lova men jag kan inte sluta le. Känner mig mycket nöjd och tillfreds med mig själv helt enkelt.

I förrgår kväll kom Ric hit efter jobbet. Vi käkade pannkakor med glass, grädde och jordgubbssylt. Snackade politik och den nya regeringens påverkningar och om världens skitigaste jobb.
Ric är imponerad över ett program som visas på Discovery Channel där en man, Mike Rowe, provar på världens skitigaste jobb. Som tittare får man följa honom då han testar jobb som kloakinspektör, insimination på feta kalkoner, insektsutrotare mm. Vi disskuterade vilket jobb som måste vara det äckligaste...och jag kom såklart med det smartaste alternativet. Och det måste ju vara Mike Rowes jobb...att åka från skit jobb till skit jobb. Det må väl ändå vara det värsta och äckligaste jobbet någonsin!? Ric håller iaf med mig :0D

//Lie

LOVE UP NORTH

Igår var jag och Preethi ut tillsammans med hennes jobbarkompisar från Delicerano (www.delicerano.se).
Hade bokat bord på Mezoyo, en grekisk restaurang här i stan. Otroligt fin och inbjudande restaurang med ett stort akvarium längs ena väggen, där färgglada fiskar som simmar runt fångar ens uppmärksamhet. Den super snygga inredningen och vattenfallet vid ingången skapar en lugn atmosfär. Upplägget på det fantastiska porslinet var vackert, men tyvärr kostade det mer än vad det smakade.

Därefter gick vi till Irish pub som ligger vägg i vägg med Mesoyo. Drack ett par öl, satt och surrade och hade riktigt trevligt innan vi begav oss till Preethis andra jobb, Stadshuset (www.stadshusetsundsvall.se).
Här är det nya events varje vecka. Förra helgen var jag där tillsammans med mamma Marina och svärmor Anki på modevisning som var toppen bra. Det roliga med Stadshuset är att de vågar prova nya saker och har något som tilltalar de allra flesta.
Denna kväll hade de förvandlat hela stadshuset, även den otroligt vackra spegelsalen, till en innomhusfestival som de döpt till LOVE UP NORTH. Det var mycket folk som besökt festivalen men jag har svårt att tro att det blev nån succe´ eftersom det kändes rätt glest mellan människorna. Men jag hoppas att de gör om det igen för roligt var det!

Nu till mindre glamorösa händelser...hänga tvätt nere i källaren...   ;0)

//Lie

Du har rätt att aldrig acceptera diskriminering

Igår kväll var jag på kulturmagasinet och lyssnade på ett seminarium, om hatbrott och diskriminering mot hbt personer(homosexuella, bisexuella och transpersoner), som Röda korset anordnat i samarbete med RFSL (Riksförbundet för sexuellt likaberättigande).

"M" från RFSL Sundsvall (www.rfsl.se/sundsvall/)  berättade om vad och hur de arbetar. Jag tycker de gör ett fantastiskt jobb med tanke på hur få som egentligen är engagerade.

Föredraget fick mig verkligen att tänka till. Det hör till vardagen att ständigt behöva komma ut.
Men är det då ett problem för mig, jag som lever öppet med min sexualitet. Svaret är Ja!
Jag och så många andra måste dagligen förklara vem jag är och vad jag är. Eftersom många människor bara antar att jag är på ett sätt... för enligt heteronormen bör jag vara på ett visst sätt. Och ja, det är jobbigt att behöva förklara och bekräfta den jag är.

Ett exempel: För ett par veckor sedan mötte jag en el försäljare på ett köpcentrum. Han presenterade företaget och pratade om elförbrukning mm.  Jag fick papper och broschyrer som jag kunde ta hem och läsa tillsammans med min man.  Nu menade han säkert inget illa med det. Men att han bara antog att jag lever på ett särskilt sätt är ganska oprofessionellt och kan upplevas som kränkande.
Sen kan jag väl för tusan bestämma själv vilken elleverantör jag vill ha även fast jag är kvinna!

Samma sak kan även hända i värre situationer. Om min flickvän blir allvarligt sjuk eller råkar ut för en olycka kan jag bli nekad på sjukhuset eftersom "bara anhöriga eller hennes man får komma in". Hur skruvat är inte de?!

Bland det värsta jag varit med om var då min syster blev diskriminerad av sina klasskompisar. Några av dem vägrade dela samma omklädningsrum och dusch som henne eftersom hennes storasyster, jag, lever öppet som homosexuell och de trodde att det kunde smitta av sig på henne. Fördomar byggd av rädslor och okunskap som jag ser som fruktansvärt diskriminerande. Jag hoppas de vet bättre idag.

"Köp förlovningsringar idag, betala för hans få hennes på köpet", är ett erbjudande som kan upplevas som väldigt kränkande. Om det inte finns nån han i förhållandet då, hur blir det då? Bästa och billigast måste ju vara för två killar som vill föreviga sin kärlek i ett sånt sammanhang ;0)

"Varför klär du dig som en kille fast du är tjej"? Är en vanlig frågeställning. Nu råkar inte jag ut för den så ofta eftersom jag älskar att klä mig i både klänning, kjol, pärlor och sockersöta toppar. Men för dem som inte gör det är de inte lika lätt. Varför ska det behöva vara så komplicerat att bara få vara den man är, så som man känner att man vill vara, inombords. Nä... då kommer frågor som "vill du vara en kille egentligen, eftersom du klär dig som en och/eller beter dig som en kille. Somliga vill kanske det, andra kanske är nöjda över hur dem är. Men vill inte ha dessa dumma frågor uppkörda i ansiktet hela tiden. Är det inte bra nog att man själv väljer hur man vill vara.

Diskriminering har många ansikten och vi stöter på fördomar överallt.

På ett jobb jag hade förut bad de oss, personalen, att "hålla ett extra öga på" då romer kom in i butiken. De ville att vi skulle gå efter dem, lite försiktigt och osynligt för att se om de stoppade något under kjolen. Jag totalvägrade detta! Senare inne i personalrummet drogs en diskussion igång och några pratade väldigt kränkande om detta folkslag. Jag blev så upprörd och sade emot dem. Då blev de irriterade på mig för att jag vägrade se deras sanningen. Jag sa då att jag minnsan kom från en sådan familj och det fick dem att tystna. Nu ljög jag visserligen och ljuga ska man heller inte göra. Men, det har kunnat varit sanning.

Det är en mänsklig rättighet att inte bli diskriminerad! Jag säger bara: Våga vägra att aldrig bli diskriminerad.


Nu ska jag iväg på en arbetsintervju. Presentera mig själv på bästa möjliga sätt och vem vet... kanske komma ut ur garderoben...ännu en gång. Wish me good luck!  

//Lie 


Välkommen till Annelies blogg!

Hoppas jag får många läsare... :0)

RSS 2.0