flytten..

jaaa...vi blev erbjudna att hyra ett jätte vackert hus på södermalm med värsta toppen läget och fantastisk utsikt. Det är ett riktigt drömhus...så fräsht!! Men, det får stanna som en dröm faktist.
Vi trivs såå bra i våran lägenhet. Och genom att bo kvar här så har vi även råd med en massa andra drömmar.

Jag trivs i våran lägenhet. Vårat slott, vårat träsk..haha! :0D

Så Elin...svara nu fort som tusan på meddelandet jag skickat till dig på msn.
Kanske vi ses ganska så snart.

Nu kommer snart Ric hit å då blir de promenad och fikamys på stan.

//Lie

En helg i härnösand...

I fredags fick jag beskedet att jag inte kom in på utbildningen som hälsovägledare som jag sökt, eller ja, har fått en reservplats.. men de är väl inte så stor chans att nån kommer hoppa av.
Så jag har varit väldigt ledsen!! Jag ville ju såå gärna få börja studera nu. Och denna utbildningen var som klippt och skuren för mig. Nu sitter jag här och funderar Vad jag ska göra av mitt liv. Klart jag kan söka igen...men det är om ett år isf. Ska kolla på jobb och fler utbildningar. Är det nån som ser nåt intressant som skulle passa mig..hojta bara till! :0)

Eftersom det varit lite deppigt  var det perfekt att jag och Preethi for till härnösand i helgen och hälsade på R och C. Blev riktigt bortskämda med god mat, bio och uppfriskande långpromenad. Det är en vacker liten stad härnösand. Kul var det också att träffa S och se hur det såg ut på internaten vid folkhögskolan :0D

Nu är vi hemma igen. Har just käkat lunch å tittar lite på tv. Inget kul väder alls ute. Var å handlade förut och funderade varför i hela världen man bor just här? När det finns såå många andra ställen att bo på..och där det är varmt dessutom.
Men men...jag trivs ju väldigt bra de flesta gånger. Men visst är det skönt att drömma sig iväg ibland...

//Lie

En dag...

...Jag skulle så gärna vilja få uppleva en enda dag till tillsammans med min bortgångna morbror Alf. För att få chansen att tala om för honom vad otroligt mycket han har kommit att betyda i mitt liv, att han är en stor förebild och att hans sätt att värna om personer som han kände och inte kände verkligen har berört mig som männsika.
Tillsammans skulle vi vara ute och gå, promenera längs vackra stigar och fantastiska utsikter, för det var något som han verkligen uppskattade och som jag uppskattar idag.
Du är min ängel...


Jag skulle även vilja få uppleva en dag med min farfar och farmor, sitta vid derasköksbord och dricka gott kaffe och ljuvliga hembakade skorpor och berätta vilka förebilder de alltid kommer att vara för mig. Deras eviga kärlek till varandra och familjen har fått mig att inse vad som är viktigt och betydelsefullt här i livet och för det är jag dem evigt tacksam...


Förlusten att förlora en närstående vän, som fortfarande är vid liv, är även den väldigt stor. På liknande sätt måste man genomgå en sorgeprocess som är tung och jobbig.

Men man lär sig av nergångar....och jag kan säga att jag lärt mig att det kostar mindre att ge än att ta. 
Det jag vill allra mest är att visa uppskattning för min familj och mina vänner och leva ett fantastiskt liv tillsammans!


Ikväll ska jag och älsklingen laga iordning en indisk buffe´ på RFSL. Så kika gärna förbi..det kommer bli såå kul :0)

mysig och lyckad middag

Jaa det blev det verkligen!! Över förväntan! haha..
 Trodde det skulle bli supertrångt här hemma så folk knappt skulle kunna röra sig men det blev det förvånadsvärt nog inte. Är hemskt hemskt ledsen att vi inte kunnat bjuda alla som vi ville bjuda men som sagt det har inte gått...nog för att vi bor relativt stort men inte tillräckligt för att alla familjemedlemmar och vänner har kunnat fått plats. Så övriga som inte kom denna kväll ska vi självklart bjuda en annan gång, fast det blir nog inte trerätters, men riktigt gott fika eller så. :0)

Folket började ramla in strax innan 18 så vi började med att bjuda på fördrink och satt å surrade i vardagsrummet. Överöstes med vackra blommor och fina presenter och lyckoönskningar för framtiden...TACK TACK TACK så mycket älskade ni! Sen efter 19 tiden så började vi äta middag. Till förätt bjöd vi på västerbottenostpaj med löjrom, creme fraise och rödlök. Varmrätten bestod av fylld helstekt ungtupp med rostad potatis, varma grönsaker, rödvinbärsgele´ , god sås och nybakad vänskapsbröd. Till dessert smaskade vi på kanel och kardemumma pannacotta med likörmarinerad charonfrukt. Mmmm GOTT!! Alla var såå nöjda och blev väldigt belåtna. Självklart bjöds det på gott vin, både vitt och rött  och avec till kaffet. Med på middan, fast med lite avstånd, var också Elin.

Än en gång så måste jag säga, och även Preethi att vi är jätte ledsna att vi inte kunde bjuda alla. Men vi bjuder er på nåt annat en annan gång.

Nu ska vi fika frukost och sen blir det en härlig promenad i det sköna vädret.

//Lie

Inspirationsdag och förskyldningstider...

Dags att uppdatera bloggen kanske  
Har haft lite annat roligt för mig ..plus mindre roliga saker såsom förskyldningsblåssor i munnen..ursch!!
Men jag hoppas det blir bättre snart, helst genast för de gör ganska så ont vill jag lova :´0(

På tisdag kväll efter att Preethi slutat jobba for vi upp till östersund. Där blev vi bjudna på mysigt kvällsfika av mina fanstastiska svärföräldrar. Fick även grattiskramar för våran förlovning å det värmde så gott i hjärtat. Trötta som vi var stupade vi i  den supersköna sängen och sov som två stockar. Vaknade inte till nånting på morgonkvisten då "A" förberedde sig för arbetet.

På onsdagen väntade en trevlig och inspirerande dag på Storsjöteatern. Det var nämligen Röda Korsets byrå mot diskriminering i samarbete med Östersunds kommun, Jämtlands gymnasium, RFSL (J/H),och mittuniversitetet som anordnat en Inspirationsdag om mångfald-och diskrimineringsfrågor.

Moderator/värd och inspiratör var den underbara mannen med den ljuvliga rösten- Mark Levengood. Och han är väl en inspiration om någon!? Det var mycket bra och intressanta föreläsare som talade under hela denna dag.
Först fick man lyssna på en föreläsare från EXIT(en avhopparverksamhet för föredetta nazister).
Senare var det varuhuschefen på IKEA Sundsvall som berättade om deras aktiva arbete kring mångfaldsfrågor och jag måste säga att jag önskar nog lite grann att jag fick jobba på det företaget...haha!
Därefter var det en tjej med en medfödd cp-skada som berättade om sin uppväxt och hennes erfarenheter kring mobbing och diskriminering. Hon var verkligen toppen bra och hade en stor dos med humor som gick hem hos hela publiken tror jag. Sist men inte minst så var det projektledaren på Röda Korsets byrå mot diskriminering som talade om vikten av att se hela männsikan som den hon/han är och inte vad vi tror eller förväntar oss att hon/han ska vara. 
Hela denna inspirationsdag var suverän och jag hoppas verkligen det ska bli en tradition,för inspiration kan alltid fyllas på...och frågor angående diskrimination kan vi aldrig tala för mycket om!

Då föreläsningarna var slut fortsatte vi tillsammans med några vänner till restaurang "Simon och Victor" där vi käkade gott och surrade om dagen som varit....

Idag har jag och min älskling varit och handlat inför morgondagen som jag ser så mycket fram emot. Vi ska nämligen ha förlovningsmiddag med lite nära och kära här hemma hos oss...hihi...

Mer om de får ni allt  vänta med ett tag... ;0)

//Lie 

skräckfilmsafton...

Hade vi igår hemma hos oss!  Ric och Anders kom också så jag fixade iordning tilltugg sen såg vi "skelton key" å den var riktigt spännande. Därefter såg vi "the eye" å den var bra den med, synd bara jag blev så trött så jag missade en liten bit haha! :0D

Annars har jag nog inte gjort så mycket förutom att umgåtts med Ouafaa. Fick en härlig andsiktsbehandling och massage av henne. Inte riktigt klokt vad duktig hon är! Tror absolut att du kommer få öppna eget en vacker dag och jag ska självklart bli en av dina stammisar :0)

Vi var ut på Stadshuset i onsdags å tog ett glas vin/cider, satt å surrade och spelade sällskapsspel. Stadshuset har börjat sälja öl, vin och cider för bara halva priset på onsdagar mellan 21-01. Jätte bra ide´ verkligen, toppen att gå dit istället för att ha förferre.
Var även en sväng på RFSL lokalen i onsdags och drack en kaffe. Kul att dt börjar komma dit lite folk men det skulle vara ännu roligare med fler!

I tisdags var två tjejer från journalisthögskolan hemma hos oss och gjorde ett repotage med ämnet "vad är manligt". Preethi lagade iordning  god linssoppa och kantarelltoast och bjöd på. Sen var det intervju med Preethi och fotografering. Det roligaste var "förvandlingen" som en av tjejerna fick göra. Preethi fick nämligen göra om henne till kille....men hjälp av smink, lite skägg, andra kläder och annan gångstil så lyckades hon faktist väldigt bra med det. En rolig upplevelse...

Ikväll ska jag jobba extra igen på Olearys bowlingen. Ser fram emot det denna gång...
Saknar min Elin jätte mycket men vet att hon har det hur bra som helst i USA. Hon trivs med sin nya familj och bor jätte fint.

//Lie


Change could happen!!

" Jag har en dröm, att en vacker dag skall nationen resa sig och förstå... att alla människor är skapta lika..
Jag har en dröm om att en dag skall mina fyra små barn leva i en nation där de inte skall bli bedömda av deras hudfärg,
utan enligt innehåll av deras karaktärCitat från Martin Luther Kings berömda tal "I have a dream".


Jag vaknar och blir alldelens varm i hjärtat av den glada nyheten, att Barack Hussein Obama vann presidentvalet i USA. Äntligen är vad jag känner innombords...men jag kan inte säga riktigt varför..


" Om det fortfarande finns någon därute som tvivlar på att USA är en plats där allt är möjligt, som undrar om nationens grundare fortfarande lever i vår tid, eller som ifrågasätter kraften i vår demokrati, ikväll fick vi svaret.."

"Det är svaret från ung som gammal, rik som fattig, demokrat som republikan, svart, vit, latinamerikan, asiat, ursprungsamerikan, homosexuell, heterosexuell, handikappad och icke handikappad. Amerikanerna skickade ett meddelande till världen att vi aldrig har varit en grupp individualister eller en samling röda och blå stater. Vi är och har alltid varit de Förenta staterna. Det är svaret till de som under så lång tid lärt sig att vara cyniska, rädda och fyllda av tvivel om vad vi kan åstadkomma genom att lägga våra händer på historiens ark och vrida den mot hoppet om en ljusare framtid" 
Citat från Barack Hussein Obamas segertal


Idag har historia skrivits eftersom USA nu har fått den första svarta presidenten någonsin.
Men han blev nog inte president bara för att han är svart...utan för hans politiska åsikter och hans konst att uttryka sig i ord och forma sina tal som lockar många lyssnare..allra helst unga människor!

Det känns som om världen vuxit sig ännu lite större idag...oh det är en underbar känsla!

//Lie


Hälsovägledare...

Nu, om mindre än en timma, lyfter Elin med planet från svensk mark och åker mot USA. Hon ska landa i New York och spendera fyra dagar där innan hon far till Washington DC där hon har sin familj som hon ska leva med i ett år.
Tror ni det pirrar lagomt mycket här hemma i min mage?! Ahh...jag önskar inget hellre än att jag satt där bredvid henne så jag kunde se spänningen och förväntan i hennes ögon. Möta hennes oro och skratta tillsammans över vad som komma skall. Men nu är det inte så. Min älskade lillasyster är stor och modig och klarar detta helt själv,...och jag är så stolt över att få vara just hennes syster.


Samma tid, "denna helg" fast för ett år sedan,  var jag tillsammans med mina vänner Malin och Andreas, min mamma och Elin i Östersund och upplevde den roligaste festen som jag någonsin varit på. Det var då Preethi uppträdde med ett drag nummer som imponerade väldigt mycket och jag och Åsa dansade hela natten lång. Hahah...roliga minnen som jag förhoppningsvis aldrig kommer glömma. Sen på måndagen åkte jag med Preethi till Klövsjö då hon skulle se köket och de nyinköpta ugnarna där.
Då var jag helt ovetande om att jag senare också skulle flytta dit för att bo och jobba i nästan ett halvår frammåt. En erfarenhet som jag är hemskt glad att  jag tog mig an...både för att det var utvecklande för mig själv som person, samt att jag fick möjligheten att lära känna den mest fantastiska människan som jag någonsin mött och som jag idag delar mitt liv med. Tack och lov att jag är en nyfiken människa som vågar ta risker :0)


Idag händer kanske också något livsavgörande. Jag ska nämligen på intervju för en utbildning som jag sökt. En tvåårig utbildning som hälsovägledare och jag hoppas så mycket! att jag får en plats. Känner att det är rätt i tiden att plugga nu och detta "ämne" intresserar mig verkligen. Så håll tummarna allihop för min skull.

Nu ska jag göra iordning lite fika och kolla nyheterna.

//Lie


Allhelgona...

Igår hade vi alltså "hejdå" festen för min älskade syster Elin ( http://eelinhoglund.blogg.se/ ) som åker till USA som au pair på måndag. Hon ska vara där ett helt år och jag känner att jag har en hemsk oroklump i min mage. Kommer sakna henne något helt otroligt mycket, men jag är så stolt över henne och att hon nu ska ut på sitt livs äventyr. Självklart måste vi fara dit och hälsa på henne! I Washington DC har hon hittat en familj som verkar jätte trevliga och där ska hon nu spendera ett helt år. Festen blev väldigt lyckad. Mamma hade lagat en helt fantastisk buffe´..jag hjälpte också till och fixade en mumsig paj. Sen spelade vi Singstar och buzz...hur skoj som helst!

Kommer sakna dig Elin,  såå mycket!!

//Lie

Ossi och mamma, riktiga singstars ;0)


RSS 2.0